Problemløseren på Flatøy

Da oljenedturen kom, reiste Aleksander Mork-Knudsen til Australia for å studere mer. Nå er han tilbake hos Framo i sin andre periode som NECON-konsulent.

– Jeg har de samme arbeidsoppgavene som tidligere, men nå har jeg en enda større forståelse for maskinfaget. Mastergraden i Australia har gjort meg til en mer allsidig ingeniør, sier Mork-Knudsen.

Variasjon

At NECON-ingeniøren skulle ende opp som student på andre siden av jordkloden, var langt fra selvsagt bare noen få år tilbake. Etter en periode i Reinertsen, begynte Mork Knudsen som NECON-konsulent i 2014. Det første oppdraget var å jobbe som instrumentingeniør for Framo på Flatøy – like utenfor Bergen. Der leverer han systemer og moduler til olje- og gassindustrien.

– Alle oppdragene er forskjellige. Jeg liker godt variasjonen med å utvikle gode løsninger tilpasset kunden sine behov. Samtidig er det andre mennesker som skal bruke produktene og systemene vi leverer, så det er en jobb som krever mye dokumentasjon og nøyaktighet.

Og med en kjekk og variert arbeidshverdag, går tiden fort. I 1,5 år løste Mork Knudsen problemer for Framo. Så kom oljenedturen.

NECON i ryggen

Den gjorde at han, som utallig mange andre nordmenn, ble permittert. Månedene gikk, og det var lite som tydet på en bedring i markedet. Det var i denne usikre tiden fikk Mork-Knudsen kjenne på en av flere fordeler som NECON-konsulent.

– NECON stod virkelig på for å ordne meg nye oppdrag. I hele prosessen kjente jeg meg trygg på at de jobbet for meg og ivaretok interessene mine. De var også åpne og ærlige, noe som gjorde at jeg visste hvor jeg hadde NECON til alle tider, roser han.

NECON jobbet iherdig med å finne nye oppgaver til Mork-Knudsen, men etter hvert bestemte han seg for å fortsette med studier i Australia. Der tok han en mastergrad innenfor mekaniske fag. Erfaringen fra arbeidslivet skulle vise seg å være gull verdt i den nye hverdagen.

– Jeg var vant med frister, presentasjoner og lignende fra arbeidslivet. Det gjorde at utdannelsen gikk veldig greit for min del. Jeg gikk på skolen med et smil om munnen og jobbet knallhardt for å få gode karakterer.

Les også: Jobbvalget til Christian Bargård Madsen ga ham unik erfaring

Kort prosess

Målet var hele tiden å komme seg tilbake til Norge og finne en ny jobb. Mork-Knudsen hadde opprettholdt kontakten med tidligere kolleger i Framo og NECON. Da studietiden gikk mot slutten, fikk han signaler om at det kanskje var mulig å komme tilbake til Flatøy.

– Jeg tok kontakt med NECON, og da begynte ting plutselig å skje. Det tok ikke lang tid før jeg fikk beskjed om at det var mulig å få til noe hos Framo.

Gjør du en god jobb som konsulent, får du tilgang til nye, spennende prosjekter. Dette var absolutt tilfellet for Mork-Knudsen. Det tok bare tre dager før han var tilbake i arbeid til stor glede for NECON, Framo og hovedpersonen selv.

– De hadde ingen behov for å sjekke referanser og lignende. De visste hva jeg stod for – noe som gjorde at jeg gikk rett inn i den samme stillingen jeg hadde før. Vi kunne nesten plukke opp praten der den slapp sist. Jeg er veldig glad for å være tilbake i arbeidslivet, avslutter NECON-konsulenten.

Vil du også ha en spennende og variert arbeidshverdag? NECON er alltid på utkikk etter dyktige ingeniører. Sjekk ut alle de ledige stillingene i vår stillingsportal.

One of us?Skilled employees are always welcome!

Fill in contact information, we will contact you soon.