Stortrives som NECON-konsulent

Det er fullt mulig å lande en god ingeniørjobb rett fra skolebenken. Det er NECON-konsulenten Cato Spjeld et levende eksempel på.

– Da jeg ble kontaktet av NECON, tok jeg det som et stort kompliment. Det er vanskelig å komme gjennom nåløyet, sier Spjeld til NECON.no.

Det var kanskje tilfeldig at det var NECON som lyste ut stillingen Spjeld kunne tenke seg, men det var langt fra tilfeldig at det var han som landet jobben som systemutviklings- og testingeniør hos Process Control.

Må stå på

NECON-konsulenten skilte med en mastergrad i målevitenskap og instrumentering fra Universitet i Bergen – med mekatronikk som delstudie. I tillegg er han utdannet automasjonsingeniør fra Høyskolen på Vestlandet. Det gjorde at Spjeld var attraktiv for flere selskaper allerede direkte fra skolebenken. Samtidig la han inn en solid innsats for å lande en god ingeniørjobb.

– Mange lener seg tilbake og tror pengene kommer til å rulle inn når de er ferdige med utdanning, men da tar du veldig feil. Da jeg søkte etter jobber, besøkte jeg bedrifter og ringte rundt. Det er ikke nok med bare e-poster. Når du har en god kompetanse, må du stå på og bruke den.

Stortrives i ny jobb

Og det gikk ikke lang tid før Spjeld ble ansatt i NECON. Siden høsten 2018 har han jobbet med digitalisering i Process Control. Selskapet ønsker å gå fra papir- til skybaserte løsninger. I tillegg til dette er Spjeld med på å kjøre tester og sammenkoble utstyret og instrumentene til Bergens-bedriften, som er et av få norske selskaper som leverer egenutviklede måleinstrumenter til olje- og gassindustrien verden over. Bergenseren stortrives i den nye hverdagen som NECON-konsulent i Process Control.

Les også: Problemløseren på Flatøy

– For meg er faglig utvikling viktig, og her lærer jeg noe nytt hver eneste uke. Det er også kanskje det kjekkeste med jobben min. Ikke nødvendigvis selve arbeidet, men følelsen av å løse en utfordring og se at løsningen fungerer.

Spjeld kommer også med noen tips til andre nyutdannede som ønsker seg en god ingeniørjobb. Han har selv får erfare at det er enklere sagt enn gjort.

– Riktig kompetanse og kunnskap er ikke alltid nok. Ingen kommer og leverer en god jobb i fanget ditt. Du må stå på, ringe rundt og kanskje besøke noen av de aktuelle bedriftene. Det gjorde jeg, og det angrer jeg ikke på i dag, avslutter Spjeld.

Vil du også ha en spennende og variert arbeidshverdag? NECON er alltid på utkikk etter dyktige ingeniører. Sjekk ut alle de ledige stillingene i vår stillingsportal.

One of us?Skilled employees are always welcome!

Fill in contact information, we will contact you soon.